Theater en dans

Het verhaal van Roosje is, en wordt op verschillende manieren tot leven gebracht middels theater en dans. Omdat Roosje danslerares was, wordt in alle theaterproducties gedanst. Op deze pagina zijn enkele producties terug te vinden alsmede authentieke beelden van Roosje zelf.

Theater producties

Theater "Dansen met de vijand" Janke Dekker

Wat is goed? Wat is fout? En wat doe je allemaal om te overleven? Daarover gaat de voorstelling Dansen met de vijand. Dansen met de vijand is een muziektheaterproductie met liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser zelf terwijl ze in de kampen was en hits uit de jaren dertig. En met nieuwe nog nooit vertoonde originele film- en fotobeelden uit het Polygoonjournaal en privé-archieven.

Theater "Oorlogstuig - Dansen voor je leven"

De geëmancipeerde Roosje Glaser boekt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog successen als danslerares in Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn. Ze heeft verschillende dansscholen in Brabant, tot haar man sympathiseert met de nazi’s en Roosje verraadt. Ze komt terecht in verschillende concentratiekampen, waar ze probeert te overleven door SS’ers te leren dansen.